Wil je echte Griekse Mousaka maken? Bij 100% Real Greek koken we met het traditionele recept van onze Mitera (moeder) en delen we elke maand een nieuw Grieks recept. Deze keer koken we Mousaka, een gerecht dat in Griekenland ontstond […]
Wil je echte Griekse Mousaka maken? Bij 100% Real Greek koken we met het traditionele recept van onze Mitera (moeder) en delen we elke maand een nieuw Grieks recept. Deze keer koken we Mousaka, een gerecht dat in Griekenland ontstond […]
Deze maand delen we een nieuw, traditioneel Grieks recept: Gemistá. Dit zijn tomaten en paprika’s die we vullen met rijst, groente en gehakt. In het Grieks betekent Gemistá ‘gevuld’ en dat is precies waar het bij dit gerecht om gaat. […]
Spanakotiropita is een Griekse hartige taart, gemaakt van filodeeg met spinazie en feta. De naam van dit gerecht is ontstaan uit de samenvoeging van het Griekse ‘spanaki’, spinazie en ‘pitta’, taart. Spanakotiropita wordt vaak als bijgerecht geserveerd, maar je kunt […]
In het vorige blog deelden wij een recept voor tomatensaus, Saltsa ntomatas. Deze saus vormt een perfecte combinatie met gehakballetjes die we bereiden naar het recept van de authentiek Griekse keuken. Keftedakia (kleine gehaktballetjes), vind je tijdens een bezoek […]
Tomatensaus staat in Griekenland (en in andere Mediterraanse landen) aan de basis van een aantal gerechten. In de verschillende streken rondom het Middellandse zeegebied, vind je hierin variaties. 100% Real Greek laat je zien hoe je de echte Griekse Saltsa […]