Heb je wel eens van Fakes (uitgesproken als ‘Fah-kehs’) gehoord? Dat is linzensoep die in Griekenland vaak op woensdag wordt gegeten. Dit is de dag waarop er gevast en geen vlees gegeten wordt. Fakes vult bijzonder goed, is erg lekker en bevat veel vitaminen en ijzer. Bovendien is het zeer gemakkelijk te maken.
Deze keer koken we vanuit een bijzondere plek. Onze kookvideo is namelijk opgenomen in Gambia, een klein land dat grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Hier gingen we op zoek naar ingrediënten en recepten uit de lokale keuken. We zien dat er overal wel overeenkomsten in de verschillende keukens, omdat dezelfde ingrediënten vrijwel overal te koop zijn. Het gerecht en de bereiding verschillen wel, waardoor de linzensoep uit de Griekse keuken zeker verschilt met die uit de Gambiaanse keuken.
Zo maak je Fakes
Maak kennis met de authentiek Griekse keuken en de gerechten uit ons geliefde Griekenland. Via ons blog delen we soms ook wat minder bekende gerechten en recepten. Je leert zo onze manier van traditioneel koken beter kennen. Voor het gemak delen we een stap-voor-stap video en een geschreven gerecht, zodat je thuis je eigen Griekse gerecht kunt bereiden. Kook je met ons mee? Met onze instructies leer je de Griekse Fakes maken, de linzensoep zoals je die in Griekenland geserveerd krijgt.
Restaurant 100% Real Greek staat voor eenvoudige en eerlijke gerechten, verse ingrediënten en volgens het recept van traditie. Wij vatten dit samen in: Traditional Simplicity, Quality & Honesty.
Alvast veel plezier met het koken van jouw linzensoep! Mocht je ingrediënten willen bestellen, dan kun je contact met ons opnemen via de contactpagina op deze website.
Benodigdheden voor je zelfgemaakte Fakes
500 gram linzen
1 paprika
1 ui
4 tenen knoflook
3 tomaten (geraspt)
ca. 1 liter water
2 theelepels oregano
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel droge munt
1 theelepel tomatenpuree
2 laurierbladeren
olijfolie
peper en zout
Bereiding van Fakes
Snijd de paprika, de ui en de knoflook (2 tenen) in groten stukken. Doe deze in een mixer met 2 eetlepels olijfolie en mix tot een glad geheel. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de groenten. Voeg hierna de linzen toe en fruit deze mee. Rasp de tomaten en voeg het toe aan de linzen. Laat het 3 minuten zachtjes doorkoken en voeg ongeveer 1 liter water toe. Hierna kun je de alle kruiden, de tomatenpuree, de laurierbladeren en twee tenen knoflook toevoegen. Voor een gerecht met een beetje meer pit kun je hete peper toevoegen, maar dit optioneel. Dek de pan af met een deksel en laat het ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken tot de soep ‘verdikt’ is. De Fakes is nu klaar om te serveren met bijvoorbeeld brood en fetakaas. Kalí órexi! (Eet smakelijk!)
Wil je een ingrediënten box of kant en klare Fakes bestellen? Neem dan contact met ons op.
We zijn benieuwd naar wat je van het recept vindt. Laat het ons weten door een reactie achter te laten hieronder of via onze kanalen op sociale media: Facebook, Instagram of YouTube.