Als we aan een gerecht als Chtapodi me kofto makaroni (Griekse macaroni met inktvis) denken, roept het meteen de herinnering op aan de zomer in Griekenland. Het neemt ons mee naar een gezellige Griekse taverna met de lekkerste traditionele gerechten. Onze keuken kent naast vlees of vegetarische gerechten ook visgerechten, waaronder inktvis. Je hebt het tijdens je vakantie het vast wel eens gezien: inktvissen die aan een waslijntje te drogen hangen in het zonnetje. In de traditionele keuken serveren we Octopus (inktvis) verwerkt in een salade, gegrild als voorgerecht, maar ook als ‘comfort food’ met macaroni.
Ben je een visliefhebber en staan pastagerechten ook bij jou op het menu? Dan nodigen we je uit dit traditioneel Griekse gerecht zelf te maken. We delen met regelmaat een recept van onze Mitera (moeder) uit de authentiek Griekse keuken van 100% Real Greek. En, zoals bij de meeste pastagerechten is Chtapodi me kofto makaroni gemakkelijk te bereiden met ons recept en kookvideo.
Authentiek Griekse keuken
De gerechten uit ons vaderland namen we mee naar Nederland en met trots laten we je nader kennismaken met onze keuken. Ook met gerechten die minder bekend zijn. Met een stap-voor-stap video en een recept leer je over onze traditionele manier van koken en de ingrediënten die kenmerkend zijn voor de Griekse keuken. Kook met ons mee! Wij leren je deze keer hoe je Chtapodi me kofto makaroni zelf kunt bereiden op de manier zoals je die in een taverna geserveerd krijgt.
Restaurant 100% Real Greek staat voor eenvoudige en eerlijke gerechten, verse ingrediënten en volgens het recept van traditie. Wij vatten dit samen in: Traditional Simplicity, Quality & Honesty.
Alvast veel plezier met het koken van jouw pastagerecht. Mocht je de ingrediënten willen bestellen, dan kun je contact met ons opnemen via de contactpagina op deze website.
Ingrediënten
4 octopus-tentakels (40 min voorkoken op laag vuur)
100 ml olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
100 ml azijn
150 ml droge witte wijn
10 gr peterselie
150 ml 100% Real Greek tomatensaus (Saltsa ntomatas)
1 el tomatenpuree
1 laurierblad
1 liter water
500 gr kofto makaroni (pasta)
Peper en zout
Zo maak je Chtapodi me kofto makaroni
Kook de octopus ongeveer 40 minuten en laat het afkoelen. Zodra het afgekoeld is, snijd je de 4 tentakels in stukjes. Verhit vervolgens de olijfolie in een diepe pan. Snipper de ui en fruit het samen met de knoflook. Hierna voeg je de octopus toe die je ongeveer 2 minuten meebakt. Blus het af met azijn en witte wijn totdat het verdampt. Vervolgens voeg je de saus, tomatenpuree met wat peper en zout toe aan de octopus en laat het enkele minuten doorkoken.
Daarna mag het laurierblad, water en de kofto makaroni (gesneden Griekse macaroni) erbij. Breng het aan de kook en dek het af met de deksel van de pan. Het gerecht mag ongeveer 15 minuten doorkoken op laag vuur. Roer het in de kooktijd een paar keer door. Na 15 minuten haal je de pan van het vuur en laat je de pasta met deksel er nog op, nog 15 minuten staan. Het overgebleven vocht is dan geabsorbeerd.
Hierna is je Chtapodi me kofto makaroni klaar om te serveren; Kalí órexi! (Eet smakelijk!)
Wil je een ingrediënten box of kant en klare Chtapodi me kofto makaroni bestellen? Neem dan contact met ons op.
We zijn benieuwd naar wat je van het recept vindt. Laat het ons weten door een reactie achter te laten hieronder of via onze kanalen op sociale media: Facebook, Instagram of YouTube.