In het vorige blog deelden wij een recept voor tomatensaus, Saltsa ntomatas. Deze saus vormt een perfecte combinatie met gehakballetjes die we bereiden naar het recept van de authentiek Griekse keuken.
Keftedakia (kleine gehaktballetjes), vind je tijdens een bezoek aan Griekenland vrijwel overal terug. Je krijgt ze geserveerd bij een borrel als hapje (meze), of bestelt ze als voorgerecht. Dit gerecht kun je ook op tafel zetten als hoofdgerecht.
Alle gerechten die geserveerd worden door 100% Real Greek worden gemaakt naar het recept van onze Mitera (moeder). Dit authentieke recept is zoals wij dit voor jou bereiden in ons restaurant.
Koken met 100% Real Greek
Elke maand maken we een nieuw recept dat we met je delen. Om je kennis te laten maken met authentieke gerechten. De Griekse keuken omvat immers veel meer dan enkel de bekende gerechten als Gyros.
Met een video en een geschreven recept nemen we je stap voor stap mee. Als je dit gerecht volgt, maak je een echt Grieks gerecht zoals je deze tijdens je vakantie voorgeschoteld zou krijgen. We brengen het vakantiegevoel bij je thuis!
In deze instructievideo leer je Keftedakia maken die je combineert met het recept uit de vorige video: saltsa.
Restaurant 100% Real Greek staat voor eenvoudige en eerlijke gerechten, verse ingrediënten en volgens recept van traditie. Wij vatten dit samen in Traditional Simplicity, Quality & Honesty.
We wensen je alvast heel veel plezier met het koken van Keftedakia me saltsa! Voor het gemak hebben we een box samengesteld met alle verse ingrediënten en het recept. Je kunt deze bestellen door te bellen of te mailen via de contactpagina.
Ingrediënten Keftedakia
Voor 4 personen heb je nodig:
1 ui
1 tomaat
10 gram peterselie
3 eetlepels olijfolie
500 gr gehakt
1 ei
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel oregano
1 theelepel Munt
zout en peper naar smaak
1 eetlepel azijn
2 teentjes knoflook
2-3 sneetjes brood
Bereiding Keftedakia
- Doe de tomaat, ui, peterselie en olijfolie in een hakmolen om het fijn te snijden.
- Het mengsel gaat in een kom. Voeg het gehakt toe aan het mengsel.
- De overige ingrediënten kun je hierna toevoegen aan het mengsel.
- Pel en pers 2 teentjes knoflook die je aan het gehakt toevoegt
- Verkruimel de boterhammen in de hakmolen en voeg deze ook toe aan het mengsel.
- Vervolgens mix je met de hand alle ingrediënten tot één geheel.
- Plaats een vel bakpapier op een bakplaat
- Van het mengsel maak je ongeveer 15 balletjes gehakt, die je verdeelt over de bakplaat.
- Bak de gehaktballetjes in een voorverwarmde oven af op 200 graden. De baktijd is ongeveer 30 minuten.
De Keftedakia kan nu toegevoegd worden aan de Saltsa! Kalí órexi! (Eet smakelijk!)
Wil je een ingrediënten box of kant en klare tomatensaus bestellen? Neem dan contact met ons op.
We zijn benieuwd naar wat je van het recept vindt. Laat het ons weten door een reactie achter te laten hieronder of via onze kanalen op sociale media: Facebook, Instagram of YouTube.