Tomatensaus staat in Griekenland (en in andere Mediterraanse landen) aan de basis van een aantal gerechten. In de verschillende streken rondom het Middellandse zeegebied, vind je hierin variaties. 100% Real Greek laat je zien hoe je de echte Griekse Saltsa ntomatas zelf kunt maken.
Deze saus is gemaakt naar het recept van onze Mitera (moeder). Het is de authentieke Griekse basis voor gerechten als Keftedakia me saltsa (kruidige gehaktballetjes in tomatensaus), Revithia (Griekse kikkererwten) of Melitzanés gemistes (Gevulde aubergine).
Koken met 100% Real Greek
Met een maandelijks terugkomend recept en video laten we je kennismaken met de Griekse keuken. Met een stap voor stap instructievideo leert Wana je een nieuw gerecht te maken. Eén die je zo aan tafel geserveerd zou krijgen bij een Grieks gezin thuis. In deze eerste instructievideo beginnen we met de basis.
De Griekse keuken staat voor eenvoudige en eerlijke gerechten, verse ingrediënten en volgens recept van traditie. Wij vatten dit samen in Traditional simplicity, quality & honesty.
We wensen je alvast veel plezier met het koken van jouw Griekse gerecht! Voor het gemak hebben we een box samengesteld met alle ingrediënten en het recept samengesteld. Je kunt deze bestellen door te bellen of te mailen via de contactpagina.
Ingrediënten Saltsa ntomatas
Voor 4 personen heb je nodig:
1 ui
2 wortels
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1/2 courgette
1/2 aubergine
2 tomaten
2 el olijfolie
1 el verse munt
1 tl oregano
Peper en zout naar smaak
2 eetlepels tomatenpuree
500 ml water
Bereiding Saltsa ntomatas
- Snipper de ui en schil de wortels.
- Snijd de wortels, courgette, aubergine en tomaten in blokjes
- De paprika’s snijden in kleinere blokjes
- Doe de olijfolie en in de pan en voeg de groenten toe
- Schep deze af en toe om tot de groenten zacht zijn (tip: je kunt dit het beste controleren bij de wortels. Als deze zacht zijn, kun je verder).
- Voeg de munt, oregano, peper en zout naar smaak toe, gevolgd door de tomatenpuree en water.
- Laat de saus even opkoken en zachtjes doorkoken. Na ca 5 minuten kun je de saus pureren tot een glad geheel.
Je Saltsa ntomatas is nu klaar! Kalí órexi! (Eet smakelijk!)
Wil je een ingrediënten box of kant en klare tomatensaus bestellen? Neem dan contact met ons op.
We zijn benieuwd naar wat je van het recept vindt. Laat het ons weten door een reactie achter te laten hieronder of via onze kanalen op sociale media: Facebook, Instagram of YouTube.